מהי עייפות יתר ומהם סימני עייפות

תוכן עניינים

עייפות יתר אצל תינוקות

הורים רבים ידעו להעיד על הקושי, התסכול ויותר מכך: חוסר האונים שנובעים מתינוק שלא מצליח להירדם. כל שכן כאשר מדובר בתרחיש שחוזר על עצמו פעם אחר פעם. זה משפיע על כלל ההווי בבית, על מערכת היחסים ועל התפקוד הכללי.

בעיות שינה אצל תינוקות הן דבר שגור למדי. כמובן שישנם מקרים מאתגרים יותר וישנם מאתגרים פחות, אך אני בספק רב אם ישנם הורים שלא חוו זאת (והייתי לוקח בעירבון מוגבל גם חברים שמספרים לכם אחרת..).

בהדרכות השינה שאני מעביר להורים לתינוקות, אני מגלה תמונת מצב ובה הם נוהגים 'למשוך את התינוק' מעט יותר זמן כדי להבטיח שינה מוצלחת יותר.

אני כאן כדי לספר לכם שהדרך אל עבר שינה מוצלחת עוברת ביכולת שלנו קודם כל לזהות סימני עייפות מקדימים, ובכך למנוע את ההיתכנות לעייפות יתר, שגם עליה ארחיב מיד.

מהם סימני העייפות אצל תינוקות?

כל תינוק ותינוק הוא עולם ומלואו, וכך גם בנוגע לסימני עייפות. ישנם סימנים מובהקים ושגורים אותם ניתן לסכם בנקודות כמו:

  • שפשוף עיניים
  • נגיעה באוזניים
  • נגיעה בפנים
  • בכי וקיטור
  • גבות אדומות
  • ריבוי נפילות

והאמת היא שישנם עוד כל כך הרבה סימנים קטנים אך משמעותיים, אותם אתם ורק אתם ההורים, תוכלו לדעת 🙂

אני סמוך ובטוח שגם אם לא תעשו זאת באופן יזום, אתם בהדרגה תשימו לב ותכירו את הדרכים באמצעותן תינוקכם רומז לכם שהגיעה שעת השינה.

אם אתם חשים קושי מסוים בכך, אפשר ואף מומלץ לערוך תצפיות. כן ממש כך, לתצפת ולרשום. לשים לב לכל מיני הרגלים ומסורות המתגבשים אצל התינוק, כך למשל ישנם תינוקות שמשמיעים קולות מסוימים כשהם עייפים או שמצמידים את הראש לספה.

ככל שתלמדו לזהות את סימני העייפות, כך תמנעו את בואה האימתני והמאיים של עייפות היתר.

 

מהי עייפות יתר אצל תינוקות?

בגדול? עייפות יתר היא עייפות יתר. היא נכונה לתינוקות, היא נכונה לילדים והיא נכונה גם לנו הבוגרים והמבוגרים.

לכולנו יצא לחוות זאת, תחושת עייפות מוגברת, תחושה שבאמת אנחנו יכולים להירדם בעמידה. עובר הזמן, מסיבות כאלו ואחרות לא הגענו למיטה, והנה כשכבר הצלחנו לפלס את הדרך אל עבר השמיכה הרכה, העייפות חלפה לה. ולא רק זה, אלא גם שהתחלפה בעירנות ניכרת.

בעוד שאנחנו כמבוגרים עוד נמצא את הדרך להתמודד עם האתגר, תינוקות יגיבו בבכי מר ובפאניקה – והאמת, אי אפשר שלא להבין אותם.

פספוס סימני השינה והכניסה לעייפות יתר יובילו לעתים לשעות מרובות במהלכן ננסה להרדים את התינוק, להרגיע אותו, להשיב את השינה שאבדה, ולעתים ללא הועיל.

מה עושים עם תינוק הסובל מעייפות יתר?

הן בהדרכות הורים והן בייעוץ שינה אני נוהג לומר, אל תתנו ליוצא מן הכלל להכתיב לכם את הכלל.

אם התינוק שלכם פספס את 'חלון ההזדמנויות' להירדם, אז לא צריך לנסות שוב ושוב וסתם להיכנס למלחמת התשה ממנה כולם יוצאים מופסדים.

בדיוק כמו שאדם בוגר שהפך לעירני, פשוט יבין שעליו להמתין מעט ולהרפות, כך גם כאן, קחו את התינוק מן העריסה או המיטה, הרגיעו אותו, נסו אפילו לנסוע איתו בעגלה ברחבי הבית. למטיבי הלכת אפשר גם לצאת לסיבוב קצר.

ייתכן שהתינוק מפתח רעב ככל שהוא ער, תנו לו בקבוק או הניקו אותו.

לאחר מכן, השיבו אותו אל המיטה ונסו להרדים אותו שוב.

ייתכן שזה לא יעבוד בפעם הראשונה וגם לא בפעם השנייה, ייתכן שיהיה זה לילה מאתגר, אך הוא יעבור, הוא יירדם, ויגיע בוקר חדש.

ביום שלמחרת, שימו לב לסימני העייפות, הימנעו מ'למתוח' את התינוק זמן רב מדי, ובכל קושי שאתם מרגישים, אני גם מזמין אתכם להתייעץ איתי בשמחה.

שליחת שאלה

רוצים לדעת כיצד ניתן לחולל שינוי כבר מן המפגש השלישי?

התקשרו אלי: 050-9990416, או תארו לי את המקרה כאן ואשוב אליכם בהקדם:

אודותיי

שמי רון שמעוני, אני יועץ הורים, יועץ שינה, בעל תואר שני בחינוך ובין תפקידיי גם כיהנתי כמנהל חטיבת ביניים. בקיצור, אש חינוך 🙂

אני מעביר הדרכות הוריות בגישת מיכל דליות, וייעוץ שינה בגישת 'לילה טוב לשינה בריאה'. ייעוץ השינה מלמד כיצד לתת מענה לבכי התינוק בכל עת, ותוך כדי להפחית בהדרגה את התלות של התינוק בעזרים המסייעים לו להירדם. אנו לומדים כיצד לפתח את היכולת העצמאית הראשונה של התינוק, והיא יכולת ההירדמות והיכולת לשוב ולהירדם במהלך הלילה.

מכירים הורים שיוכלו להיעזר במידע? שתפו אותו איתם :)

לשיחת ייעוץ ראשונית:

לשיחת ייעוץ ראשונית:

השארת פניה מהירה:

התייעצו איתי

השאירו פניה