הדרכת הורים » הרצאות להורים » הרצאה לגננות
"ככל שנרבה להתווכח עם ילדינו, כך יקטנו הסיכויים שהם ייפנו אלינו בעת הצורך" – הית' דנגוויל
נעים מאוד, שמי רון שמעוני, מנהל חטיבת ביניים, בעל תואר שני בחינוך ומוסמך לייעוץ הורים בגישתה של מיכל דליות.
הרצאה זו היא מקום של פורקן, מקום בו גם אני כאיש חינוך וגם משתתפי ומשתתפות ההרצאה יכולים לחלוק אלו עם אלו את האתגר הקשה מכול. לא הילדים, כי אם ההורים.
מתוך היכרותי הארוכה עם מערכת החינוך, נוכחתי לגלות (ואני וודאי לא מחדש לאיש) עד כמה צוותי החינוך מתקשים בתקשורת מול ההורים. דבר המשפיע הן על הצוות ומתיש אותו, דבר המשפיע ומעכב תהליכים שניתן לקדם יחד עם הילדים.
אני מאמין בלב שלם שרק איש חינוך יוכל להזדהות עם איש חינוך אחר בנושא זה.
כמנהל חטיבת ביניים, כמי שהיה מורה בעצמו שנים רבות, גם אני חוויתי וחווה את התקשורת אל מול ההורים באופן יומיומי. יתרה מזאת, כמנהל אני גם חווה ומתווך לעתים בתקשורת שבין מורים בבית ספרי לבין ההורים.
זהו אתגר שלעתים עלול אף להפוך למקור תסכול עצום. לקח לי זמן עד שטיפחתי לעצמי 'עור של פיל' ועד שלמדתי היכן לבחור את הקרבות, כיצד לתקשר נכון, וחשוב מכול – כיצד להתחיל על רגל ימין.
הרצאה זו היא מקום שבו תוכלו לחלוק סיפורים אישיים במפגשים מול הורים, מקום בו נעלה ביחד אתגרים משותפים, ודרכי ההתמודדות. נלמד כיצד להפוך מקור למחלוקת למכנה משותף שיביא לשיתוף פעולה בינינו לבין ההורים.
בין שמדובר בהכשרה לבתי ספר ובין שמדובר בהכשרה לגני ילדים, הרי שהאקדמיה איננה מקדישה את זמנה לתקשורת אל מול הורי הילדים.
נכון יהיה לומר שהניסיון התעסוקתי כבר יעשה את שלו, אך מדוע שלא תהא כל הכנה מוקדמת? עצות פרקטיות ליישום בשטח? כאן המקום של ההרצאה זו להשלים את החסר.
דוגמה נפוצה: ילד שמרביץ לחבריו בגן. הגננת והסייעות מתוסכלות ומציפות זאת מול ההורים, שגם הם מתוסכלים מן המצב וטועים בכך שהם באים אל הצוות החינוכי בטענות.
הטעות של ההורים היא כפולה: ראשית, לצוות החינוכי יש את הכלים להביא לשינוי. את הכלים לייעץ להורים מה לעשות. ובנוסף, הצפת טענות כלפי הצוות החינוכי 'פוטרת' את ההורים מלעשות מעשה. דבר שאיננו מוביל לשום פתרון.
כך מבלי שאנו שמים לב, אנו נשאבים אל תוך תרחיש ובו היחסים עם ההורים מתערערים. זה נכון לגננת, זה נכון לסייעות וזה נכון גם למנהלת הגן.
מה עושים?
בחיפושכם אחר הרצאות לגננות, אשמח להציע מפגש מעשי, מפגש שבו נוכל להציף את הנושאים הכואבים, הנושאים המתסכלים שלעתים פוגשים בנו מדי יום ויום.
כיצד ממסמסים את אותו גורם שחיקה? וכיצד יוצרים שיח ותקשורת בריאים עם ההורים?
לאורכה של ההרצאה אסביר: כיצד יוצרים תקשורת מכבדת ורגועה המבוססת על אמון, כיצד מזהים נקודת רתיחה מבעוד מועד ועל כוחן של שיחות החיזוק.
דוגמה לשיחת חיזוק:
ייזום שיחה עם ההורים ובה נדבר על נקודות החוזקה של הילד בגן. כיצד הוא משתתף, כיצד הוא משחק יפה עם חברים.
ייזום שיחה שכזאת תיצור לכם תקשורת ראשונית נהדרת עם ההורים. 'איזה כיף שראית את זה אצל הילד שלי!', וכמובן שהוא גם יספר את זה להורה השני, לסבים ולסבתות. זה יוצר אווירה שונה לחלוטין.
גם שיחת חיזוק ולו בנושא הקטנטן ביותר, תסלול את הדרך אל עבר יחסים שונים בתכלית עם ההורים. הורים שמוכנים להתפשר, גם כאשר הנושא הנידון הוא לא נעים.
בין הנושאים שיידונו בהרצאה ניתן למנות:
לאורכה של ההרצאה אני סמוך ובטוח שיצוצו שאלות רבות.
אומר שגם בסיומה של ההרצאה, אנו מקדישים זמן לשאילת שאלות נוספות, וזאת כדי שכל נושא וכל עצה פרקטית תיושם בהצלחה.
באפשרותכם להזמין הרצאות לגננות עבור גני ילדים בכל רחבי הארץ.
אני מתגורר באזור המרכז, לכן במידה ומדובר בגני ילדים בדרום ובצפון, הרי שתיאום מראש בהחלט יוכל לסייע לי 🙂
ניתן להתייעץ איתי בכל שאלה בוואטסאפ, טלפונית או להשאיר לי פניה באתר.